Couscous met Catalaanse braadworstjes & gebakken aubergine
Een mix van werelden op je bord.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g couscous
- 2 aubergines
- 5 el (olijf)olie
- 6 Catalaanse braadworsten
- 15 g verse munt
- 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
Advertentie
Bereiden
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin. Verhit ondertussen ½ el olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en 2/3 van de munt door de couscous. Voeg de saus toe aan de aubergine en verwarm nog 3 min.
- Verdeel de couscous over 4 borden en schep de saus erop. Verdeel de worst erover en bestrooi met de rest van de munt.
variatietip:
In plaats van couscous kun je er ook cannellinibonen bij serveren.
variatietip:
In plaats van Catalaanse braadworst kun je er ook gebakken kabeljauw bij serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 825 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 800 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Couscous met Catalaanse braadworstjes & gebakken aubergine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met Catalaanse braadworstjes & gebakken aubergine
- 250 g couscous
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 aubergines
- 2 el (olijf)olie
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine in 13 min. op middelhoog vuur goudbruin.
- ½ el (olijf)olie
- 6 Catalaanse braadworsten
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 12 min. rondom goudbruin en gaar.
- 15 g verse munt
- 2½ el (olijf)olie
Snijd ondertussen de munt fijn. Roer de couscous los met een vork en meng de rest van de olie en 2/3 van de munt door de couscous.
- 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
Voeg de saus toe aan de aubergine en verwarm nog 3 min.
Verdeel de couscous over 4 borden en schep de saus erop. Verdeel de worst erover en bestrooi met de rest van de munt.
variatietip:
In plaats van couscous kun je er ook cannellinibonen bij serveren.
variatietip:
In plaats van Catalaanse braadworst kun je er ook gebakken kabeljauw bij serveren.