Kruidige groente met couscous en feta
Kruidige groente met couscous en feta

Kruidige groente met couscous en feta

Deze stoof hoeft niet uren op het fornuis te staan. Sterker nog: in een kwartier is-ie klaar!

15 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

arachideolie

600 g

ovengroente courgette, rode paprika en peen

2 el

ras el hanout

300 g

couscous

10 g

verse munt

50 g

geroosterde amandelen

100 g

feta

4 el

Bonne Maman abrikozen meer fruit minder suiker

690 g

biologische passata di pomodoro fijn gekruid

Deze stoof hoeft niet uren op het fornuis te staan. Sterker nog: in een kwartier is-ie klaar!

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ovengroente met de ras el hanout en zout 8 min. op middelhoog tot hoog vuur. Schep regelmatig om.

2

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Hak de amandelen grof en verkruimel de feta.

3

Voeg de fruitspread en passata toe aan de groente en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Roer de couscous los met een vork en meng met de rest van de olie, amandelen en ¾ van de munt. Breng op smaak met peper. Verdeel de feta en de rest van de munt over de groente en serveer met de couscous.