Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw

Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw.

765 kcal

30 min. bereiden, 25 min. oventijd

4.3/5

(34)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 700 gram verse Vlaamse friet

    verse Vlaamse friet

  • 4 verse kabeljauwburgers

    verse kabeljauwburgers

  • 2 Kanzi appels

    Kanzi appels

  • 25 gram verse bieslook

    verse bieslook

  • 6 eetlepel mayonaise

    mayonaise

  • 2 eetlepel witte wijnazijn

    witte wijnazijn

  • 300 gram gesneden rodekool

    gesneden rodekool

  • 200 gram gesneden spitskool

    gesneden spitskool

  • 50 gram blanke rozijnen

    blanke rozijnen

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2018 nr. 02 - Pieper & Co.

Allerhande Box Week 35 2017 - Allerhande Box Week 35 2017

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Schep na 10 min. om. Leg ondertussen de burgers op een 2e met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze onder de friet ca. 15 min. in de oven.

  2. Snijd ondertussen de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook grof.

  3. Maak een dressing van de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rodekool, spitskool, appel, rozijnen en bieslook met de dressing. Serveer de burgers met de friet en de coleslaw.

Wat vond je van dit recept?

Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw

Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig