Pita's met kipnuggets, coleslaw en barbecuesaus
Pita's met kipnuggets, coleslaw en barbecuesaus

Pita's met kipnuggets, coleslaw en barbecuesaus

Vlug op tafel: pitabroodjes met zelfgemaakte kipnuggets uit de oven. Smullen maar!

20 min. bereiden
10 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

scharrelkipfilet

3 el

tarwebloem

½ tl

zout

2

middelgrote eieren

100 g

cornflakes

8

pitabroodjes

1 bos

salade-ui

300 g

gesneden rodekool

200 g

gesneden spitskool

3 el

mayonaise

2 el

Remia Black Jack smokey bbq

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Vlug op tafel: pitabroodjes met zelfgemaakte kipnuggets uit de oven. Smullen maar!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. Meng voor het paneren de bloem met het zout in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Verkruimel de cornflakes grof met de hand boven een derde diep bord.

2

Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de corn­flakes. Zorg dat de nuggets overal bedekt zijn met cornflakes. Leg de kipnuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.

3

Bereid ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade­-ui in dunne ringen. Meng met de rodekool, spitskool en mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de pita’s open en vul ze met wat coleslaw. Verdeel de kipnuggets over de pita’s en maak af met de barbecuesaus. Serveer de rest van de coleslaw ernaast.