Tor­til­la's met zoe­te aard­ap­pel, avo­ca­do & pul­led ve­ga stuk­jes

Dagje vegetarisch eten? Time to tortilla!

(43) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Dagje vegetarisch eten? Time to tortilla! 4 personen
5 43

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de zoete-aardappelblokjes met de picadillo, ⅖ van de olie en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. knapperig aan de randjes.
  2. Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de koriander grof. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van ⅔ van de limoenen en pers alle vruchten uit. Meng de komkommer, ui, gesneden koriander, ⅔ van het limoensap en -rasp met ⅕ van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van 1 avocado in een hoge beker. Doe ⅔ van de rest van de koriander bij de avocado. Voeg de rest van het limoensap en -rasp, de mayonaise en het water toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het vruchtvlees uit de andere avocado en snijd in dunne plakjes.
  4. Pluk de stukjes als van kip met de draad mee in de lengte in dunne repen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de stukjes als van kip in 7 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Meng in een kom met de barbecuesaus.
  5. Verdeel de helft van de gordita’s over de andere met bakpapier beklede bakplaat en schuif na 20 min. baktijd onder de zoete-aardappelblokjes in de oven. Bak in ca. 2 min. gaar. Herhaal met de rest van de gordita’s.
  6. Verdeel de zoete-aardappelblokjes, avocadoplakjes en pulled stukjes als van kip over de gordita’s. Doe er een flinke schep komkommersalsa bij. Serveer met de avocadosaus en de rest van de korianderblaadjes.

bereidingstip:

Heb je geen 2 bakplaten in huis? Bekleed dan een rooster met bakpapier.

variatietip:

Tóch liever met vlees? Vervang de stukjes als van kip door kipfilet.

variatietip:

Liever geen koriander? Vervang het dan door platte peterselie naar smaak.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 875 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 76 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Tortilla's met zoete aardappel, avocado & pulled vega stukjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la's met zoe­te aard­ap­pel, avo­ca­do & pul­led ve­ga stuk­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g zoete aardappelblokjes
  • 1 el picadillo
  • 2 el milde olijfolie

Meng de zoete-aardappelblokjes met de picadillo, de olie en eventueel zout.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. knapperig aan de randjes.

4
4
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui
  • 15 g verse koriander

Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de koriander grof.

5
5
  • 3 limoenen

Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van ⅔ van de limoenen en pers alle vruchten uit.

6
6
  • 1 el milde olijfolie

Meng de komkommer, ui, gesneden koriander, ⅔ van het limoensap en -rasp met de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van 1 avocado in een hoge beker.

8
8
  • 10 g verse koriander

Doe de koriander bij de avocado.

9
9
  • 2 el mayonaise
  • 150 ml water

Voeg de rest van het limoensap en -rasp, de mayonaise en het water toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Schep het vruchtvlees uit de andere avocado en snijd in dunne plakjes.

11
11
  • 160 g stukjes als van kip

Pluk de stukjes als van kip met de draad mee in de lengte in dunne repen.

12
12
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de stukjes als van kip in 7 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om.

13
13
  • 4 el Remia Black Jack smokey bbq

Meng in een kom met de barbecuesaus.

14
14
  • 4 gordita's

Verdeel de gordita’s over de andere met bakpapier beklede bakplaat en schuif na 20 min. baktijd onder de zoete-aardappelblokjes in de oven.

15
15
  • 4 gordita's

Bak in ca. 2 min. gaar. Herhaal met de rest van de gordita’s.

16
16

Verdeel de zoete-aardappelblokjes, avocadoplakjes en pulled stukjes als van kip over de gordita’s. Doe er een flinke schep komkommersalsa bij.

17
17
  • 5 g verse koriander

Serveer met de avocadosaus en de rest van de korianderblaadjes.

bereidingstip:

Heb je geen 2 bakplaten in huis? Bekleed dan een rooster met bakpapier.

variatietip:

Tóch liever met vlees? Vervang de stukjes als van kip door kipfilet.

variatietip:

Liever geen koriander? Vervang het dan door platte peterselie naar smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.