bewaar
Wentelteefjes met kaneelroomkaas en fruit
Wentelteefjes met kaneelroomkaas en fruit
bewaar

Wentelteefjes met kaneelroomkaas en fruit

Zo wil je elke dag wel ontbijten!

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

Elstar appel

100 g

diepvries doosjevol bramen

2 el

kaneelsuiker

100 g

zuivelspread naturel

8 sneetjes

vloerbrood licht meergranen

2

middelgrote eieren

150 ml

halfvolle melk

40 g

ongezouten roomboter

Zo wil je elke dag wel ontbijten!

Aan de slag

1

Schil en rasp de appel. Meng de appel, bramen en de helft van de kaneelsuiker door de zuivelspread en besmeer er de helft van de sneetjes brood mee. Bedek met de rest van de sneetjes brood, zodat je sandwiches krijgt.

2

Klop de eieren in een diep bord los met de melk en de rest van de kaneelsuiker. Wentel de sandwiches door het ei-melkmengsel en laat ze er 1 min. in liggen.

3

Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak per keer 2 sandwiches in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de rest. Snijd de wentelteefjes doormidden en bestrooi eventueel met extra kaneelsuiker. Serveer direct.

variatietipMaak deze wentelteefjes ook eens met volkoren vloerbrood.