Wentelteefjes van stokbrood
Wentelteefjes van stokbrood

Wentelteefjes van stokbrood

Maak het perfecte ontbijt af met gebakken banaan, overgoten met appeldiksap.

20 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

1

vers stokbrood

2

middelgrote eieren

250 ml

halfvolle melk

2

bananen

25

ongezouten roomboter

25 g

ongezouten roomboter

4 el

appeldiksap

Maak het perfecte ontbijt af met gebakken banaan, overgoten met appeldiksap.

Aan de slag

1

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Snijd het stokbrood in 8 schuine stukken van ca. 3 cm dik. Klop de eieren, melk en vanillemerg los in een diep bord. Wentel de stukken brood erdoor. Pel de bananen, snijd ze in lange schuine plakken.

2

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de banaan in 3 min. bruin. Neem uit de pan en houd warm op een afgedekt bord. Verhit de rest van de boter en bak de stukken brood goudbruin. Keer regelmatig. Verdeel de wentelteefjes over de borden, schep de banaan erbij en garneer met de appeldiksap. Bon appétit!

tip

Wentelteefjes van stokbrood

Instructievideo - 02:49 min.