Omelet bakken
Omelet bakken

Omelet bakken

Een omelet is goed gelukt als hij smeuïg en luchtig is.

10 min. bereiden
5 min. wachten
10waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3

middelgrote eieren

1 el

halfvolle melk

20 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • kleine koekenpan met antiaanbaklaag (Ø 20 cm)

Een omelet is goed gelukt als hij smeuïg en luchtig is.

Aan de slag

Breek de eieren boven een kom. Roer de eieren met de melk en wat peper en zout los met een vork. Klop tot alles net gemengd is. Verhit de koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten. Zet het vuur hoog en schenk het losgeklopte ei in de pan. Laat 5 sec. stollen. Duw steeds het gegaarde ei naar het midden van de pan, waardoor het nog niet gestolde ei kan garen. Doe dit tot alle ei gestold is, maar nog wel zacht. Zet het vuur laag. Vouw de omelet met behulp van een spatel dubbel en laat op een bord glijden.

tip

bereidingstipBeweeg de pan tijdens het bakken heen en weer. Zo wordt je omelet nog luchtiger.

Omelet bakken

Instructievideo - 04:14 min.