Wentelteefjes van duivekater, met kaneel en aardbei
Wentelteefjes van duivekater, met kaneel en aardbei

Wentelteefjes van duivekater, met kaneel en aardbei

Bij duivekater is het helemaal niet erg als er wat over is, want de volgende dag maak je er wentelteefjes van.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

verse aardbei

30 g

poedersuiker

50 g

ongebrande hazelnoten

400 g

duivekater (zacht zoet witbrood)

3

middelgrote eieren

250 ml

halfvolle melk

1 tl

kaneel

40 g

ongezouten roomboter

Bij duivekater is het helemaal niet erg als er wat over is, want de volgende dag maak je er wentelteefjes van.

Aan de slag

1

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de aardbeien en meng met 1/3 van de suiker. Laat 10 min. marineren.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

3

Snijd de kapjes van de duivekater, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 8 plakken (2 plakken per persoon). Klop de eieren in een diep bord los met de rest van de suiker, de melk en kaneel. Wentel het brood 1 voor 1 door het ei-melkmengsel.

4

Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de helft van het brood in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Houd de gebakken wentelteefjes eventueel warm onder aluminiumfolie. Herhaal met de rest van het brood.

5

Serveer de wentelteefjes met de gemarineerde aardbeien, bestrooi met de hazelnoten en bestuif eventueel nog met extra poedersuiker.