Pittige kip met paksoi en noedels
Shanghai paksoi is perfect voor de wok. In een paar minuutjes klaar en nog heerlijk knapperig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 180 g kipdijfilet
- 2 cm verse gember
- 3 stuks salade-ui
- 2 stuks Shanghai paksoi
- 125 g ei noodles
- 1 el (arachide)olie
- 1 tl sambal oelek
- 30 ml sojasaus
- 15 ml sesamolie
- 62½ g taugé
Keukenspullen
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan water aan de kook. Snijd ondertussen de kipdijfilet in reepjes van 1 cm. Schil en rasp de gember. Was de salade-ui en snijd in dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
- Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit ondertussen de helft van de olie in de hapjespan en bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de salade-ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
- Schep de taugé door de salade-ui en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en kip erover.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.280 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige kip met paksoi en noedels
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige kip met paksoi en noedels
- 180 g kipdijfilet
- 2 cm verse gember
- 3 stuks salade-ui
- 2 stuks Shanghai paksoi
Was de salade-ui en snijd in dunne ringen. Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.
- 125 g ei noodles
Voeg als het water kookt de noedels toe, kook in 5 min. beetgaar en giet af.
- ½ el (arachide)olie
- 1 tl sambal oelek
Verhit ondertussen de olie in de hapjespan en bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur.
Breng eventueel op smaak met zout.
- ½ el (arachide)olie
Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de salade-ui en paksoi al omscheppend 1 min. op hoog vuur.
- 30 ml sojasaus
- 15 ml sesamolie
Voeg de sojasaus en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
- 62½ g taugé
Schep de taugé door de salade-ui en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en kip erover.