Gortsalade met gerookte kipfilet, ei en avocado van Dafne Schippers
Gortsalade met gerookte kipfilet, ei en avocado van Dafne Schippers

Gortsalade met gerookte kipfilet, ei en avocado van Dafne Schippers

Snel met gort. Binnen no time heb je een gezonde salade met tomaat, gerookte kip en avocado op tafel.

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

50 g

parelgort

1

middelgroot ei

1 el

zonnebloemolie

1 tl

citroensap

½ tl

grove Zaanse mosterd

3 takjes

verse dragon

25 g

veldsla

½

avocado

10

snoepgroente tomatenmix

100 g

gerookte kipfilet

1

bosui

Snel met gort. Binnen no time heb je een gezonde salade met tomaat, gerookte kip en avocado op tafel.

Aan de slag

1

Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking net aan gaar. Parelgort moet nog een bite hebben, want dan is hij het lekkerst. Laat iets afkoelen.

2

Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook en kook het ei in ca. 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water.

3

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zeezout en peper.

4

Doe de gort in een kom en meng met de veldsla. Leg er de avocado, tomaatjes en kipfilet op. Pel het ei, snijd in kwarten en leg op de salade. Schenk er de dressing over en bestrooi met de bosui.

tip

combinatietipIn plaats van parelgort kun je ook biologische 5-granenrijst gebruiken.