Linzen-makreelsalade met avocado en ei
Makreel is ook heerlijk met linzen! In deze salade met veel groenten en ei.
725 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2
1
½
1
1½ el
½
1 tl
400 g
100 g
125 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 09 - Slim koken
Kickstart 10-daagse - Kickstart 10-daagse
Allerhande Box Week 4 2018 - Allerhande Box Week 4 2018
Allerhande Box Week 21 2018 - Allerhande Box Week 21 2018
Allerhande Box Week 2 2019 - Allerhande Box Week 2 2019
Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in plakjes. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Pers de citroen uit. Meng een ½ el citroensap met de mosterd en de rest van de olie en breng de dressing op smaak met peper.
Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de spinazie in een grote schaal. Verdeel hierover de linzen, courgetteplakjes, avocado, bosui en eieren. Verdeel de makreel in stukken erover en besprenkel met de dressing.
- dieettipDijonmosterd staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Linzen-makreelsalade met avocado en ei
Makreel is ook heerlijk met linzen! In deze salade met veel groenten en ei.

hoofdgerecht
2 personen
725 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in plakjes. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Pers de citroen uit. Meng een ½ el citroensap met de mosterd en de rest van de olie en breng de dressing op smaak met peper.
Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de spinazie in een grote schaal. Verdeel hierover de linzen, courgetteplakjes, avocado, bosui en eieren. Verdeel de makreel in stukken erover en besprenkel met de dressing.
dieettip:Dijonmosterd staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 middelgrote scharreleieren
1 eetrijpe avocado
½ courgette
1 bosui
1½ el (olijf)olie
½ citroen
1 tl dijonmosterd
400 g linzen in pot
100 g verse spinazie
125 g verse gerookte makreelfilet




