Linzen-makreelsalade met avocado en ei
Makreel is ook heerlijk met linzen! In deze salade met veel groenten en ei.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote eieren
- 1 eetrijpe avocado
- ½ courgette
- 1 bosui
- 1½ el (olijf)olie
- ½ citroen
- 1 tl dijonmosterd
- 400 g linzen in pot
- 100 g verse spinazie
- 150 g verse gerookte makreelfilet
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in plakjes. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Pers de citroen uit. Meng een ½ el citroensap met de mosterd en de rest van de olie en breng de dressing op smaak met peper.
- Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de spinazie in een grote schaal. Verdeel hierover de linzen, courgetteplakjes, avocado, bosui en eieren. Verdeel de makreel in stukken erover en besprenkel met de dressing.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 48 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 600 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Linzen-makreelsalade met avocado en ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Linzen-makreelsalade met avocado en ei
- 2 middelgrote eieren
Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer.
- 1 eetrijpe avocado
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in plakjes.
- ½ courgette
- 1 bosui
Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- ½ el (olijf)olie
- ½ citroen
Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Pers de citroen uit.
- 1 tl dijonmosterd
- 1 el (olijf)olie
Meng een ½ el citroensap met de mosterd en de rest van de olie en breng de dressing op smaak met peper.
- 400 g linzen in pot
- 100 g verse spinazie
Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de spinazie in een grote schaal.
- 150 g verse gerookte makreelfilet
Verdeel hierover de linzen, courgetteplakjes, avocado, bosui en eieren. Verdeel de makreel in stukken erover en besprenkel met de dressing.