bewaar
Rijstsalade met makreel
Rijstsalade met makreel
bewaar

Rijstsalade met makreel

35 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

400 g

verse peultjes

2 zakjes

bosui

250 g

cherrytomaten

1

komkommer

100 g

veldslamelange

1

citroen

350 g

ambachtelijke makreel

Aan de slag

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2

Breng een pan met water aan de kook en kook de peultjes 3 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd de peultjes in stukken.

3

Snijd de bosui in ringetjes en halveer de tomaten. Doe de rijst, peultjes, bosui en tomaten in een ruime schaal. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de komkommer samen met de slamelange toe aan de rijstsalade en meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout en knijp er citroensap over.

4

Snijd kop en staart van de makrelen. Verwijder het vel en de graten en snijd de vis in stukken. Leg de vis op de rijstsalade en serveer.

algemeenWinnaar vis receptenwedstrijd 2012: mevrouw Linda Gul uit Rotterdam.

Gerookte makreel schoonmaken

Instructievideo - 00:59 min.