Ovengroente met linzen, avocado en tahinisaus
Ovengroente met linzen, avocado en tahinisaus

Ovengroente met linzen, avocado en tahinisaus

Dat tahini niet alleen thuishoort in hummus bewijst dit gerecht; ook over ovengroente is-ie een welkome toevoeging.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

100 ml

tahini

2 el

zonnebloemolie

600 g

ovengroente zoete aardappel, rode paprika en broccoli

800 g

linzen in blik

2

eetrijpe avocado's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Dat tahini niet alleen thuishoort in hummus bewijst dit gerecht; ook over ovengroente is-ie een welkome toevoeging.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer de vrucht en pers uit.

2

Meng de helft van de tahinisaus met de olie, 1 el citroensap (per 4 personen) en het citroenrasp, peper en eventueel zout en schep om met de ovengroente. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven.

3

Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

4

Neem de ovengroente na 25 min. uit de oven en schep om met de linzen. Rooster nog 5 min. in de oven. Verdeel de avocado erover en besprenkel met de rest van de tahinisaus en de rest van het citroensap.

tip

bereidingstipIs je saus te dik? Voeg eventueel wat meer olie of citroensap toe

serveertipLekker met fijngesneden munt.

Ovengroente met linzen, avocado en tahinisaus

Instructievideo - 00:26 min.