bewaar
Traybake met ovengroente en ricotta
Traybake met ovengroente en ricotta
bewaar

Traybake met ovengroente en ricotta

Hup, alles op een bakplaat en 30 min. later staat het eten op tafel.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 takjes

verse rozemarijn

600 g

ovengroente kastanjechampignons, venkel, rode ui en bosui

400 g

zoete-aardappelblokjes

2 el

milde olijfolie

250 g

ricotta

1

citroen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Hup, alles op een bakplaat en 30 min. later staat het eten op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verdeel de ovengroente, zoete aardappel en rozemarijn over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Meng door elkaar en maak in het midden wat ruimte vrij. Stort daar de ricotta op en rooster alles 25 min. in het midden van de oven. Schep de groente halverwege om.

2

Neem de bakplaat uit de oven. Breek de ricotta in stukken en verdeel over de groente. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Snijd de citroen in parten en serveer erbij. Serveer direct zo van de bakplaat.