Rijstpannenkoekjes met mango en munt
Met deze pannenkoekjes sta je elke ochtend lachend in de keuken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 ml kokosmelk
- 100 g pandanrijst
- 150 ml water
- 1 tl vijfkruidenpoeder
- 175 g verse zongerijpte mangostukjes
- 2 middelgrote eieren
- 8 g bakpoeder
- 1 el fijne kristalsuiker
- 2 el arachideolie
- 7½ g verse munt
Advertentie
Bereiden
- Doe de kokosmelk samen met de rijst, het water en de Chinese specerijen in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst afgedekt 12 min. zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. staan.
- Snijd de mango in kleinere blokjes van een ½ cm. Klop de eieren los en voeg samen met de bakpoeder, van de mango en de suiker toe aan de rijst. Meng goed door. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, verhit de rest van de olie in een andere koekenpan. Maak in elke pan 4 pannenkoekjes van Ø 10 cm per stuk. Bak de pannenkoekjes in 10 min. gaar. Keer voorzichtig halverwege. Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Serveer de pannenkoekjes met de munt en de rest van de mango.
variatietip:
Doe de munt samen met 3 el (riet)suiker in een vijzel en stamp tot muntsuiker. Zo heb je een speciale topping voor je pannenkoekjes!
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 320 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 400 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Rijstpannenkoekjes met mango en munt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijstpannenkoekjes met mango en munt
- 200 ml kokosmelk
- 100 g pandanrijst
- 150 ml water
- 1 tl vijfkruidenpoeder
Doe de kokosmelk samen met de rijst, het water en de Chinese specerijen in een pan en breng aan de kook.
Laat de rijst afgedekt 12 min. zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. staan.
- 175 g verse zongerijpte mangostukjes
Snijd de mango in kleinere blokjes van een ½ cm.
- 2 middelgrote eieren
- 8 g bakpoeder
- 1 el fijne kristalsuiker
Klop de eieren los en voeg samen met de bakpoeder, eenderde van de mango en de suiker toe aan de rijst. Meng goed door.
- 2 el arachideolie
Verhit de helft van de olie in een koekenpan, verhit de rest van de olie in een andere koekenpan. Maak in elke pan 4 pannenkoekjes van Ø 10 cm per stuk.
Bak de pannenkoekjes in 10 min. gaar. Keer voorzichtig halverwege.
- 7½ g verse munt
Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Serveer de pannenkoekjes met de munt en de rest van de mango.
variatietip:
Doe de munt samen met 3 el (riet)suiker in een vijzel en stamp tot muntsuiker. Zo heb je een speciale topping voor je pannenkoekjes!