Ovenschotel met vegagehakt
Een dagje met zonder vlees doen vandaag?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1.2 kg iets kruimige aardappelen
- 3 rode uien
- 2 el (olijf)olie
- 350 g vega fijngehakt
- 1 el Euroma Hollandse kruiden voor groenten (potje 62 g)
- 600 g koelverse gebroken sperziebonen
- 30 g ongezouten roomboter
Keukenspullen
- pureestamper
- ovenschaal (20 x 30)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken. Meng de sperziebonen door het gehakt. Neem de pan van het vuur. Stamp de aardappelen met wat kookvocht en de boter met de pureestamper tot puree. Breng eventueel op smaak met zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Maak er met de tanden van een vork een ruitjespatroon in. Bak ca. 20 min. in het midden van oven.
bereidingstip:
Je kunt de puree 2 dagen van tevoren maken, dan staat je gerecht nog sneller in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 280 mg
- vezels 19 g
Ook te zien in
Ovenschotel met vegagehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel met vegagehakt
Verwarm de oven voor op 180 ˚C
- 1.2 kg iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in 15 min. gaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
- 3 rode uien
- 2 el (olijf)olie
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.
- 350 g vega fijngehakt
- 1 el Euroma Hollandse kruiden voor groenten
Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
- 600 g koelverse gebroken sperziebonen
Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. in water met eventueel zout. Giet af en laat uitlekken. Meng de sperziebonen door het gehakt. Neem de pan van het vuur.
- 30 g ongezouten roomboter
Stamp de aardappelen met wat kookvocht en de boter met de pureestamper tot puree. Breng eventueel op smaak met zout.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover.
Maak er met de tanden van een vork een ruitjespatroon in. Bak ca. 20 min. in het midden van oven.
bereidingstip:
Je kunt de puree 2 dagen van tevoren maken, dan staat je gerecht nog sneller in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.