Indiase andijviestamppot met vegagehakt
Indiase andijviestamppot met vegagehakt

Indiase andijviestamppot met vegagehakt

Stamppot met een Indiase twist? Zo geregeld met garam masala, kikkererwten en mangochutney.

25 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kruimige aardappel

2

witte uien

1 teen

knoflook

3 el

(arachide)olie

½ el

garam masala

800 g

kikkererwten in blik

150 g

hangop

400 g

koelverse gesneden andijvie

175 g

vega fijngehakt

50 g

gezouten cashewnoten

2 el

mangochutney

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppot met een Indiase twist? Zo geregeld met garam masala, kikkererwten en mangochutney.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en garam masala 10 min. op middelhoog vuur.

2

Schep regelmatig om. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de uien en bak 4 min. mee. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en stamp fijn. Zet de pan terug op laag vuur.

3

Voeg de helft van de hangop en alle andijvie toe en roer tot de andijvie iets geslonken is. Meng het ui-kikkererwtenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar laat de stamppot in de warme pan.

4

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak het fijngehakt 3 min. op hoog vuur. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Verdeel de stamppot over de borden of kommen. Schep het fijngehakt, de rest van de hangop en de mangochutney erop. Bestrooi met de cashewnoten.

tip

combinatietipLekker met koriander of peterselie.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.