Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst

Soms zijn er weinig ingrediënten nodig voor een heerlijk resultaat.

665 kcal

25 min. bereiden

4.2/5

(20)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg iets kruimige aardappelen

    iets kruimige aardappelen

  • 800 gram bloemkoolroosjes

    bloemkoolroosjes

  • 1 eetlepel (olijf)olie

    (olijf)olie

  • 480 gram Lincolnshire-braadworsten

    Lincolnshire-braadworsten

  • 100 gram babyspinazie

    babyspinazie

  • 80 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 2 eetlepel Franse mosterd

    Franse mosterd

Dit heb je nodig

  • pureestamper


Allerhande Box Week 5 2018 - Allerhande Box Week 5 2018

Allerhande Box Week 42 2018 - Allerhande Box Week 42 2018

Allerhande Box Week 40 2017 - Allerhande Box Week 40 2017

Aan de slag

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.

  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

  3. Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.

  4. Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Meng de spinazie met de mosterd door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de stamppot over de borden en serveer de worst en eventueel extra mosterd erbij.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst

Soms zijn er weinig ingrediënten nodig voor een heerlijk resultaat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig