Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst
Soms zijn er weinig ingrediënten nodig voor een heerlijk resultaat.
665 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg iets kruimige aardappelen
iets kruimige aardappelen
800 gram bloemkoolroosjes
bloemkoolroosjes
1 eetlepel (olijf)olie
(olijf)olie
480 gram Lincolnshire-braadworsten
Lincolnshire-braadworsten
100 gram babyspinazie
babyspinazie
80 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
2 eetlepel Franse mosterd
Franse mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box Week 5 2018 - Allerhande Box Week 5 2018
Allerhande Box Week 42 2018 - Allerhande Box Week 42 2018
Allerhande Box Week 40 2017 - Allerhande Box Week 40 2017
Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Meng de spinazie met de mosterd door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer de worst en eventueel extra mosterd erbij.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Stamppot met spinazie, bloemkool en Lincolnshire braadworst
Soms zijn er weinig ingrediënten nodig voor een heerlijk resultaat.

hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met eventueel wat zout in 15 min. gaar. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de braadworsten op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur laag en bak ze in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie of boter en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet.
Giet de aardappelen en bloemkool af en vang 100 ml kookvocht op. Voeg de boter en het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Meng de spinazie met de mosterd door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden en serveer de worst en eventueel extra mosterd erbij.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappelen
800 g bloemkoolroosjes
1 el (olijf)olie
480 g Lincolnshire-braadworsten
100 g babyspinazie
80 g ongezouten roomboter
2 el Franse mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper




