Bloem­kool-pas­ti­naak­stamp­pot met spi­na­zie en tar­taar­bal­len

Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker.

(36) waardeer
hollands hoofdgerecht Naast aardappels stampen we ook pastinaak, spinazie en bloemkool mee: verrassend lekker. 4 personen
4 36

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Halveer grote bloemkoolroosjes. Doe beide groente de laatste 10 min. van de kooktijd bij de aardappelen.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
  3. Snijd de oreganoblaadjes fijn. Meng met een deel van de pijnboompitten en versgemalen peper door de tartaar. Houd wat van de pijnboompitten achter voor de garnering. Draai met vochtige handen 4 ballen van de rundertartaar.
  4. Verhit de olie in een kleine braadpan of koekenpan en bak de ballen in ca. 5 min. goudbruin. Ze mogen nog rosé van binnen zijn. Giet de aardappelen en de groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken op laag vuur. Breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de tartaarballen en bestrooi met de pijnboompitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 02 - Soep, winterkost om warm van te worden , februari 2018 , Lekker Bezig 2019 , Allerhande Box Week 2 2019 , Receptkaart 2019 week 11-12

Bloemkool-pastinaakstamppot met spinazie en tartaarballen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-pas­ti­naak­stamp­pot met spi­na­zie en tar­taar­bal­len

1
1
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 400 g pastinaak
  • 400 g bloemkoolroosjes

Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Halveer grote bloemkoolroosjes.

3
3

Doe beide groente de laatste 10 min. van de kooktijd bij de aardappelen.

4
4
  • 30 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 4 takjes verse oregano
  • 300 g rundertartaar

Snijd de oreganoblaadjes fijn. Meng met een deel van de pijnboompitten en versgemalen peper door de tartaar.

6
6

Houd wat van de pijnboompitten achter voor de garnering.

7
7

Draai met vochtige handen 4 ballen van de rundertartaar.

8
8
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een kleine braadpan of koekenpan en bak de ballen in ca. 5 min. goudbruin.

9
9

Ze mogen nog rosé van binnen zijn.

10
10

Giet de aardappelen en de groenten af en stamp fijn met de pureestamper.

11
11
  • 200 g spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken op laag vuur. Breng op smaak met peper.

12
12

Serveer de stamppot met de tartaarballen en bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.