bewaar
Gevulde uien
Gevulde uien
bewaar

Gevulde uien

Gevulde paprika's kennen we wel, maar gevulde uien? Echt heel lekker, op z'n Italiaans bijvoorbeeld.

30 min. bereiden
45 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode uien

4

witte uien

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

1

verse ciabatta

75 g

Pecorino Romano

6 el

traditionele olijfolie

900 g

Provençaalse aardappelpartjes met schil

75 g

waterkers

75 ml

yoghurt-bieslookdressing

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal (Ø 26 cm)

  • keukenmachine

  • bakpapier

Gevulde paprika's kennen we wel, maar gevulde uien? Echt heel lekker, op z'n Italiaans bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel de uien en snijd ze van bovenaf tot 1 cm boven de onderkant kruislings in. Vet de ovenschaal in. Zet de uien rechtop in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.

2

Haal ondertussen de blaadjes van de rozemarijn, tijm en oregano en doe samen met de salie in de kom van de keukenmachine. Snijd de ciabattina in stukken en maal met de kruiden tot kruim. Rasp de kaas en meng met ⅔ van de olie door het kruim.

3

Duw het broodkruim tussen de laagjes van de uien. Leg de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de rest van de olie. Schuif in de oven, zet de schaal gevulde uien op een rooster erboven en bak alles in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Wissel halverwege de bakplaat en het rooster om.

4

Neem de bakplaat en ovenschaal uit de oven, schep de waterkers door de aardappeltjes en besprenkel met de yoghurtdressing. Serveer direct.

variatietipIn plaats van verse Italiaanse kruiden kun je ook de gedroogde variant gebruiken.

variatietipDe witte ui kun je vervangen door gele ui.