Wortelgratin
Wortelgratin
bewaar
bewaar

Wortelgratin

Regenachtige dag? Deze ovenschotel van wortel en smeuïge kaas maakt het weer een beetje goed.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
135waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Schil de peen, snijd in stukken en kook met de tenen knoflook 15 min. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op.

2

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de peterselie fijn. Snijd de paprika’s in ringen. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak het kipgehakt 3 min. Voeg de paprika en baharat toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Stamp de peen en knoflook samen met de kikkererwten, peterselie, de rest van de olie en het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het kipgehakt in de ovenschaal en verdeel de wortelpuree erover. Verdeel de geitenkaas erover en gratineer ca. 25 min. in het midden van de oven.

dieettipJe kunt dit gerecht ook maken met half-om-halfgehakt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wortelgratin

Regenachtige dag? Deze ovenschotel van wortel en smeuïge kaas maakt het weer een beetje goed.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig