bewaar
Zeeuwse mosselen met spek en room
Zeeuwse mosselen met spek en room
bewaar

Zeeuwse mosselen met spek en room

Zo'n pannetje mosselen ziet er niet alleen heel fijn uit, de smaak is ook fantastisch.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

verse Vlaamse friet

3 kg

verse mosselen

100 g

Zeeuws spek

50 g

ongezouten roomboter

800 g

Hollandse roerbakgroenten

2 el

kruidenboterkruiden

250 ml

kookzuivel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • grote pannen

Zo'n pannetje mosselen ziet er niet alleen heel fijn uit, de smaak is ook fantastisch.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

2

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de exemplaren die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat de mosselen in het water staan.

3

Snijd het Zeeuws spek in stukjes. Verdeel de boter over de grote pannen en verhit. Verdeel het spek, de roerbakgroente, kruidenboter kruiden, peper en eventueel zout over de pannen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Verdeel de kookzuivel over de pannen en breng aan de kook.

4

Verdeel de mosselen over de pannen en kook met de deksel op de pannen in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig. Haal de pannen van het vuur en verwijder de dichte mosselen. Serveer de mosselen in de pannen. Serveer de friet er apart bij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zeeuwse mosselen met spek en room

Zo'n pannetje mosselen ziet er niet alleen heel fijn uit, de smaak is ook fantastisch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig