bewaar
Tuinerwtensoep met geroosterde cherrytomaten
Tuinerwtensoep met geroosterde cherrytomaten
bewaar

Tuinerwtensoep met geroosterde cherrytomaten

Soep met tomaatjes uit de oven en brood met zelfgemaakte truffelboter: het is echt kerst.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

robuust stokbrood bruin

1 el

(olijf)olie

250 g

cherrytomaten aan de tak

2 tenen

knoflook

15 g

verse munt

75 g

gezouten roomboter

600 g

diepvries tuinerwten

1

groentebouillontablet

750 ml

water

3 el

truffel-paddenstoelentapenade

1 el

appelciderazijn

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • blender

Soep met tomaatjes uit de oven en brood met zelfgemaakte truffelboter: het is echt kerst.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk met de olie. Leg samen met de tomaatjes aan de tak op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de knoflook en muntblaadjes fijn. Verhit ⅓ van de boter in een soeppan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bevroren tuinerwten, de groentebouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en houd 10 min. op laag vuur tegen de kook aan.

3

Meng ondertussen de rest van de boter met de truffel-paddenstoelentapenade. Neem de pan van het vuur, voeg de munt en azijn toe, pureer de soep in de blender en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk het stokbrood met de truffelboter en garneer de soep met de tomaatjes. Serveer direct.

bereidingstipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Rooster de tomaatjes en het brood max. 2 uur van tevoren.