bewaar
Bloemkool-broccoligratin
Bloemkool-broccoligratin
bewaar

Bloemkool-broccoligratin

Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

1 el

dijonmosterd

175 g

geraspte Goudse belegen kaas 48+

2 el

(arachide)olie

6 el

Saitaku panko

95 g

gepelde pistachenoten

400 g

koelvers broccoliroosje

400 g

bloemkoolrijst

Dit heb je nodig

  • ronde ovenschaal ca. Ø 25 cm

Bloemkool en broccoli onder een dakje van gesmolten kaas en pistache: het perfecte feestelijke bijgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de mosterd en geraspte kaas toe en roer door. Neem de pan van het vuur.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak de noten grof. Halveer eventueel de grotere broccoliroosjes. Meng de roosjes met de bloemkoolrijst en kaassaus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de panko en pistache.

3

Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als het gerecht te donker wordt.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.