bewaar
Blauwe-bessencrumble
Blauwe-bessencrumble
bewaar

Blauwe-bessencrumble

Kerstdesserts hoeven helemaal niet moeilijk te zijn, ze zeggen niet voor niets vaak 'less is more'.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries blauwe bessen

4 el

bosvruchtenjam

60 g

roombotercitroendopje

50 g

ongebrande notenmix

4 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • zakje met zippsluiting

  • kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm

Kerstdesserts hoeven helemaal niet moeilijk te zijn, ze zeggen niet voor niets vaak 'less is more'.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Schep de blauwe bessen en jam door elkaar. Doe de koekjes in het zakje en vermaal met iets stevigs (bijvoorbeeld een deegroller) tot kruim. Hak de noten grof en schep door de koekkruim (crumble).

3

Verdeel het blauwe-bessenmengsel en de crumble over de ovenschaaltjes en bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven en serveer elk met 1 el crème fraîche.

serveertipDeze crumble is ook heerlijk als je ’m niet afbakt. Serveer dan in een klein weckpotje of op een schoteltje.

Blauwe-bessencrumble

Instructievideo - 00:27 min.