Kur­ku­ma lat­te (gol­den milk)

Hartverwarmend lekker drankje met een prachtige, goudgele kleur.

(18) waardeer
indiaas drankje zonder alcohol Hartverwarmend lekker drankje met een prachtige, goudgele kleur. 2 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • garde

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de amandelmelk, met de kurkuma, kaneel en zwarte peper in een steelpan tegen de kook aan. Laat ca. 10 min. op laag vuur trekken (het drankje mag niet koken). Zet het vuur uit en roer met een garde de kokosolie en ahornsiroop erdoor. Schenk de kurkuma latte door een kleine, fijne zeef over in de glazen en serveer direct.

bereidingstip:

Hoe langer je de melk verwarmt, hoe intenser de smaken worden.

variatietip:

Voor een iced kurkuma latte: laat het mengsel iets afkoelen en schud 30 sec. in een cocktailshaker met ijsblokjes

variatietip:

Laat voor de variatie wat plakjes verse gember 10 min. meetrekken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kurkuma latte (golden milk)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kur­ku­ma lat­te (gol­den milk)

1
1
  • 400 ml amandelmelk
  • 1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ¼ tl vers gemalen zwarte peper

Breng de amandelmelk, met de kurkuma, kaneel en zwarte peper in een steelpan tegen de kook aan.

2
2
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el ahornsiroop

Laat ca. 10 min. op laag vuur trekken (het drankje mag niet koken). Zet het vuur uit en roer met een garde de kokosolie en ahornsiroop erdoor.

3
3

Schenk de kurkuma latte door een kleine, fijne zeef over in de glazen en serveer direct.

bereidingstip:

Hoe langer je de melk verwarmt, hoe intenser de smaken worden.

variatietip:

Voor een iced kurkuma latte: laat het mengsel iets afkoelen en schud 30 sec. in een cocktailshaker met ijsblokjes

variatietip:

Laat voor de variatie wat plakjes verse gember 10 min. meetrekken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.