bewaar
Verse tortelloni met geroosterde groenten
Verse tortelloni met geroosterde groenten
bewaar

Verse tortelloni met geroosterde groenten

De cocktailtomaatjes gaan perfect met groentepasta en krokante spekjes.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
licht pittig
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

cocktailtomaten

3 el

milde olijfolie

2

sjalotten

2

courgettes

2 tl

gedroogde oregano

250 g

gerookte spekreepjes

800 g

tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik

500 g

verse tortelloni con formaggio e noci

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De cocktailtomaatjes gaan perfect met groentepasta en krokante spekjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de tomaten aan de tak over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de sjalotten in de lengte in dunne parten. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakken van 1 cm dik. Schep de sjalot en courgette om met de oregano, de rest van de olie, peper en eventueel zout. Leg na 5 min. oventijd bij de tomaten op de bakplaat.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 8 min. op laag vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Verwarm de tomatenblokjes met paprika 5 min. op laag vuur. Roer af en toe. Kook de tortelloni in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de saus.

5

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de geroosterde groenten en het spek erop.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Verse tortelloni met geroosterde groenten

De cocktailtomaatjes gaan perfect met groentepasta en krokante spekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig