Spruitjes-preistamppot met gehaktballen

Doe-het-zelf-gehaktballen: heerlijk!

850 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng het gehakt met het ei, de mosterd en de helft van de prei. Draai er met vochtige handen 2 ballen van. Verhit de boter in de braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de gehaktballen in 20 min. gaar. Keer regelmatig.

  2. Zet ondertussen de aardappelen op in een ruime pan water. Kook ze in 15 min. gaar. Voeg na 8 min. de spruitjes toe. Voeg de laatste minuut de rest van de prei toe.

  3. Giet de aardappelen, spruitjes en prei af en vang een ½ kopje kookvocht op (per 2 personen). Voeg de cottagecheese en het opgevangen kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot en gehaktballen over de borden.

  • serveertipLekker met extra mosterd.

Spruitjes-preistamppot met gehaktballen

Doe-het-zelf-gehaktballen: heerlijk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig