Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de roomkaas tot een smeuïge puree.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de knoflook 3 min. Voeg de prei toe en bak 7 min. mee tot de prei geslonken is.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Rooster de pecannoten in een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Haal uit de pan en hak grof. Meng het preimengsel, de kipreepjes en de helft van de bieslook door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de bieslook en de pecannoten.
Preistamppot met kip
Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?
- variatietipIn plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Preistamppot met kip
Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?

hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stamp samen met de roomkaas tot een smeuïge puree.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de knoflook 3 min. Voeg de prei toe en bak 7 min. mee tot de prei geslonken is.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Rooster de pecannoten in een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter. Haal uit de pan en hak grof. Meng het preimengsel, de kipreepjes en de helft van de bieslook door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de bieslook en de pecannoten.
variatietip:In plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
150 g verse roomkaas kruiden
600 g prei
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
25 g verse bieslook
100 g ongezouten pecannoten
250 g gerookte kipreepjes
Dit heb je nodig
pureestamper