Wintersalade met rauwe biet, krieltjes en pistachepesto
Wintersalade met rauwe biet, krieltjes en pistachepesto

Wintersalade met rauwe biet, krieltjes en pistachepesto

Salade alleen iets voor in de zomer? Niet als je 'm zo goed vult als deze.

35 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krielaardappeltjes in de schil

3 el

(zonnebloem)olie

1 el

ras el hanout specerijenmelange

8

runderchipolataworstjes

10 g

verse munt

50 g

gepelde ongezouten pistachenoten

125 g

zachte verse geitenkaas

5 el

water

400 g

verse sperziebonen

4

rode bieten

40 g

koelverse babyboerenkool

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • fijne rasp

Salade alleen iets voor in de zomer? Niet als je 'm zo goed vult als deze.

Aan de slag

1

Snijd de krieltjes in kwarten. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 min. goudbruin en gaar Voeg na 10 min. de ras el hanout en peper en eventueel zout toe. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de runderchipolata in 8-10 min. goudbruin en gaar. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe de pistachenoten in de hoge beker van de staafmixer. Pureer met de muntblaadjes, 2/5 van de geitenkaas en water tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Kook ondertussen de sperziebonen 6 min. en giet af. Schil en rasp de bieten op een fijne rasp. Verdeel de krieltjes over een schaal en schep de babyboerenkool erdoor. Snijd de worstjes in stukken. Meng de worst, sperziebonen en bietenrasp door de krieltjes. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover en besprenkel met de pistachepesto.

tip

variatietipJe kunt in plaats van babyboerenkool ook rucola gebruiken.

Wintersalade met krieltjes, biet en pesto van pistache

Instructievideo - 00:44 min.