bewaar
Falafel wrap met frisse tomatensalade
Falafel wrap met frisse tomatensalade
bewaar

Falafel wrap met frisse tomatensalade

Zin in een dagje vega? Probeer deze authentiek gekruide falafelballetjes. Ook nog eens snel klaar!

15 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

traditionele olijfolie

468 g

falafelballetjes

1 el

ras el hanout specerijenmelange

12

miniwraps

5

tomaten

250 g

cherrytomaten

1

rode ui

15 g

verse munt

250 ml

milde yoghurt

Zin in een dagje vega? Probeer deze authentiek gekruide falafelballetjes. Ook nog eens snel klaar!

Aan de slag

1

Verhit 1/5 van de olie in een koekenpan en bak de falafel in 5 min. goudbruin. Neem de falafel uit de pan en houd warm onder een bord. Meng ondertussen de ras el hanout met 2/5 van de olie en bestrijk de wraps ermee. Verwarm de wraps in delen in een hapjespan. Houd warm onder een bord.

2

Snijd ondertussen de tomaten en cherrytomaten in plakjes en de ui in dunne ringen. Verdeel over een platte schaal en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de munt fijn en meng tweederde ervan met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de tomatensalade met de rest van de munt. Serveer de wraps, falafel en yoghurt apart.