Falafel salade met couscous en harissayoghurt
Voor een dagje zonder vlees duiken we de Marokkaanse keuken in.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 el traditionele olijfolie
- 800 g Marokkaanse wokgroente (zak 400 g)
- 1 el ras el hanout specerijenmelange
- 470 g falafel
- 250 g couscous
- 280 ml kokend water
- 1 el harissa
- 3 el Griekse yoghurt
- 15 g verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Verhit 2 el olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de ras el hanout 8 min. op middelhoog vuur. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
- Doe ondertussen de couscous in een schaal, schenk er het kokende water bij en laat 5 min. wellen. Roer los met een vork en meng met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Meng ondertussen de harissa met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof. Schep de couscous door de groenten.
- Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander en serveer met de harissayoghurt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 790 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 82 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 910 mg
- vezels 17 g
Pittigheid
Ook te zien in
Falafel salade met couscous en harissayoghurt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Falafel salade met couscous en harissayoghurt
- 2 el traditionele olijfolie
- 800 g Marokkaanse wokgroente
- 1 el ras el hanout specerijenmelange
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de groenten met de ras el hanout 8 min. op middelhoog vuur.
- 1 el traditionele olijfolie
- 470 g falafel
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de falafel 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
- 250 g couscous
- 280 ml kokend water
Doe ondertussen de couscous in een schaal, schenk er het kokende water bij en laat 5 min. wellen.
- 3 el traditionele olijfolie
Roer los met een vork en meng met de rest van de olie, peper en eventueel zout.
- 1 el harissa
- 3 el Griekse yoghurt
- 15 g verse koriander
Meng ondertussen de harissa met de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof. Schep de couscous door de groenten.
Verdeel de couscous en falafel over de borden. Garneer met de koriander en serveer met de harissayoghurt.