Kipdijstoof met couscous
Couscous, kip en kruiden in een geurige stoof: Marokko in de keuken!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 350 ml kokend water
- 4 el traditionele olijfolie
- 150 g gesneden uien
- 2 venkelknollen
- 250 g cherrytomaten
- 400 g kipdijfiletreepjes naturel
- 1 el ras el hanout specerijenmelange
- 200 ml passata
- 30 g verse peterselie
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een schaal en schenk het water erover. Laat 10 min. afgedekt staan.
- Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknol(len), snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de venkel, kip en ras el hanout toe aan de uien en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de passata en de cherrytomaten toe en laat met de deksel op de pan 7 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Roer de couscous los met een vork en meng met de peterselie en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de kipdijstoof met de couscous.
combinatietip:
Lekker met een schijfje citroen en extra olijfolie door de couscous.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 200 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Kipdijstoof met couscous
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kipdijstoof met couscous
- 300 g couscous
- 350 ml kokend water
Doe de couscous in een schaal en schenk het water erover.
Laat 10 min. afgedekt staan.
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g gesneden uien
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur.
- 2 venkelknollen
- 250 g cherrytomaten
Snijd ondertussen de onderkant van de venkelknol(len), snijd de venkel in kwarten en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Halveer de cherrytomaten.
- 400 g kipdijfiletreepjes naturel
- 1 el ras el hanout specerijenmelange
Voeg de venkel, kip en ras el hanout toe aan de uien en bak 3 min. op hoog vuur.
- 200 ml passata
Voeg de passata en de cherrytomaten toe en laat met de deksel op de pan 7 min. stoven.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 30 g verse peterselie
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
Roer de couscous los met een vork en meng met de peterselie en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de kipdijstoof met de couscous.
combinatietip:
Lekker met een schijfje citroen en extra olijfolie door de couscous.