Couscous met kip en tomaatjes
De ras el hanout specerijen geven een heerlijk mediterrane touch aan dit gerecht.

Advertentie
Ingrediënten
- 250 g couscous
- 300 ml water
- 4 el arachideolie
- 150 g gesneden uien
- 500 g kipfilethaasjes
- 1 el ras el hanout specerijenmelange
- 250 g romaatjes
- 12½ g verse bieslook
- 150 g bruschetta tomaatsalade
- 300 g frisse komkommermix rauwkost
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. af gedekt staan. Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de uien en kipfillethaasjes met de ras el hanout en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de bieslook fijn.
- Roer de couscous los met een vork en meng de bruschetta tomaatsalade en rest van de olie erdoor. Meng de tomaat, de komkommermix en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de kip met de rest van de bieslook en serveer bij de couscous.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 60 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 175 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Couscous met kip en tomaatjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Couscous met kip en tomaatjes
- 250 g couscous
- 300 ml water
Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water over. Laat 10 min. af gedekt staan.
- 2 el arachideolie
- 150 g gesneden uien
- 500 g kipfilethaasjes
- 1 el ras el hanout specerijenmelange
Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de uien en kipfillethaasjes met de ras el hanout en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur.
Schep regelmatig om.
- 250 g romaatjes
- 12½ g verse bieslook
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de bieslook fijn.
- 150 g bruschetta tomaatsalade
- 2 el arachideolie
Roer de couscous los met een vork en meng de bruschetta tomaatsalade en rest van de olie erdoor.
- 300 g frisse komkommermix rauwkost
Meng de tomaat, de komkommermix en de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi de kip met de rest van de bieslook en serveer bij de couscous.