bewaar
Zuurkoolplaattaart met worst
Zuurkoolplaattaart met worst
bewaar

Zuurkoolplaattaart met worst

Vanavond staat er taart op tafel, van zuurkoolstamppot en met knapperige flammkuchendeeg.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

10 porties

260 g

vers flammkuchendeeg

125 ml

crème fraîche

200 g

geraspte emmentaler 45+

250 g

zak gekookte wijnzuurkool met spek

1 tl

Verstegen karwijzaad

100 ml

halfvolle melk

450 g

verse aardappelpuree met boter

1

Veluwse rookworst fijn

Dit heb je nodig

  • spuitzak

Vanavond staat er taart op tafel, van zuurkoolstamppot en met knapperige flammkuchendeeg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg met bakpapier en al uit op een bakplaat. Vouw de randjes aan alle kanten iets omhoog. Bestrijk het deeg met de crème fraîche en bestrooi met de helft van de kaas. Verdeel de zuurkool erover.

2

Meng de rest van de kaas, het karwijzaad en de melk door de aardappelpuree en doe in de spuitzak. Snijd de worst in plakjes van een ½ cm dik. Spuit de puree in rozetjes in de lengte in 3 banen op de zuurkool. Leg de plakjes worst dakpansgewijs ook in 3 banen op de zuurkool. Bak de plaattaart ca, 25 min. in het midden van de oven.

combinatietip Lekker met een rijkgevulde groene salade.

Zuurkoolplaattaart met worst

Instructievideo - 00:27 min.