bewaar
3-ingrediënten bietenfudge
3-ingrediënten bietenfudge
bewaar

3-ingrediënten bietenfudge

Zijn mooie rode kleur dankt deze fudge aan de biet. En het fijne? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig.

10 min. bereiden
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

16 porties

200 g

pure chocolade 70%

150 g

gekookte rode biet

2 el

ahornsiroop

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • vershoudfolie

  • rechthoekige bakvorm (10 x 10 cm)

Zijn mooie rode kleur dankt deze fudge aan de biet. En het fijne? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig.

Aan de slag

1

Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de bieten en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Roer met een garde de gepureerde bieten en gesmolten chocolade door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.

2

Giet de chocolade in een met vershoudfolie beklede bakvorm, dek af en laat ca. 10 min afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes.

3-in­gre­di­ën­ten bie­ten­fud­ge

Instructievideo - 00:22 min.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.