3-ingrediënten bietenfudge
Zijn mooie rode kleur dankt deze fudge aan de biet. En het fijne? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig.

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
- vershoudfolie
- rechthoekige bakvorm (10 x 10 cm)
Advertentie
Bereiden
- Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de bieten en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel. Roer met een garde de gepureerde bieten en gesmolten chocolade door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.
- Giet de chocolade in een met vershoudfolie beklede bakvorm, dek af en laat ca. 10 min afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de koelkast. Snijd voor het serveren in blokjes.

3-ingrediënten bietenfudge
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 80 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 3 g - vezels 2 g
Ook te zien in
3-ingrediënten bietenfudge
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
3-ingrediënten bietenfudge
- 200 g pure chocolade 70%
- 150 g gekookte rode bieten
Snijd de bieten in kwarten en doe in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
- 2 el ahornsiroop
Roer met een garde de gepureerde bieten en gesmolten chocolade door elkaar en breng op smaak met de ahornsiroop.
Giet de chocolade in een met vershoudfolie beklede bakvorm, dek af en laat ca. 10 min afkoelen. Vervolgens zet je het mengsel 1 uur in de koelkast.
Snijd voor het serveren in blokjes.