Noedelsalade met rundergehakt, groenten en pindakaasdressing
Een dressing van pindakaas? Doen! Het is net satésaus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g verse sugarsnaps
- ½ el arachideolie
- 200 g rundergehakt
- 1 el sambal
- 300 g udon thick noodles
- 3 el pindakaas
- 1 el rijstazijn
- 1 tl honing
- 1 el sojasaus
- 100 ml water
- 200 g gesneden spitskool
Advertentie
Bereiden
- Kook de sugarsnaps 5 min. en giet af. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar. Voeg de noedels toe en bak nog 2 min. mee.
- Doe ondertussen de pindakaas, rijstazijn, honing, sojasaus en het water in een steelpan en verwarm al roerend 4 min. op middelhoog vuur
- Meng het gehakt-noedelmengsel met de sugarsnaps en spitskool en besprenkel met de pindakaasdressing.
combinatietip:
Lekker met seroendeng (mix van pinda's, kokos en specerijen); het gerecht is dan niet meer lactosevrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 1.120 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Noedelsalade met rundergehakt, groenten en pindakaasdressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsalade met rundergehakt, groenten en pindakaasdressing
- 200 g verse sugarsnaps
- ½ el arachideolie
- 200 g rundergehakt
- 1 el sambal
Kook de sugarsnaps 5 min. en giet af. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt met de sambal op hoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar.
- 300 g udon thick noodles
Voeg de noedels toe en bak nog 2 min. mee.
- 3 el pindakaas
- 1 el rijstazijn
- 1 tl honing
- 1 el sojasaus
- 100 ml water
Doe ondertussen de pindakaas, rijstazijn, honing, sojasaus en het water in een steelpan en verwarm al roerend 4 min. op middelhoog vuur
- 200 g gesneden spitskool
Meng het gehakt-noedelmengsel met de sugarsnaps en spitskool en besprenkel met de pindakaasdressing.
combinatietip:
Lekker met seroendeng (mix van pinda's, kokos en specerijen); het gerecht is dan niet meer lactosevrij.