Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

De appels geven een lekker zoet/zuur smaakcontrast waardoor het vlees nog lekker is.

(15) waardeer
hollands hoofdgerecht De appels geven een lekker zoet/zuur smaakcontrast waardoor het vlees nog lekker is. 4 personen
5 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Boen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in 3 stukken. Verhit in een andere koekenpan ¼ van de boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin. Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en het water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonaden en appelpartjes met de jus.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 456 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Schouderkarbonade met appel en tijmjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schou­der­kar­bo­na­de met ap­pel en tijm­jus

1
1
  • 4 scharrelschouderkarbonaden

Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 6 takjes verse tijm

Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 2 Elstar appels

Boen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in 3 stukken.

4
4
  • 20 g ongezouten roomboter

Verhit in een andere koekenpan de boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin.

5
5

Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.

6
6
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 75 ml water

Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en het water toe.

7
7

Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Serveer de karbonaden en appelpartjes met de jus.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.