bewaar
Parelcouscous met tonijn, limoen & verse kruiden
Parelcouscous met tonijn, limoen & verse kruiden
bewaar

Parelcouscous met tonijn, limoen & verse kruiden

Met couscous kun je eindeloos variëren: ook lekker met tonijn, verse kruiden en bonen.

20 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

parelcouscous

15 g

verse platte peterselie

15 g

verse munt

1

komkommer

3

bosuien

400 g

cannellinibonen in blik

1

limoen

290 g

tonijnmoot in olijfolie

50 g

gedroogde cranberry's

4 el

Turkse yoghurt

Met couscous kun je eindeloos variëren: ook lekker met tonijn, verse kruiden en bonen.

Aan de slag

1

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kruiden fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en de bosui in ringetjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

2

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Laat de tonijnmoten uitlekken en vang de olie op.

3

Roer de couscous los met 3 el tonijnolie , 1 el limoensap en het -rasp (per 4 personen) en meng de kruiden, groenten, bonen en cranberry’s erdoor. Verdeel de tonijn in stukken erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de limoenparten en de Turkse yoghurt.