Lunch­sa­la­de met to­nijn & pa­rel­cous­cous

Deze salade leent zich goed om mee te nemen naar werk of school.

(3) waardeer
lunch Deze salade leent zich goed om mee te nemen naar werk of school. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de radijsjes in kwarten en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui fijn.
  3. Laat de tonijn en kappertjes uitlekken, maar vang 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) op. Meng de kappertjes en het opgevangen kappertjesvocht door de tonijn samen met de yoghurtmayonaise.
  4. Meng de parelcouscous, komkommer, radijs, bleekselderij, ui en sla in een grote schaal. Verdeel de tonijn erover.

bewaartip:

Deze lunchsalade leent zich ook goed om mee te nemen als lunch naar school of werk. Verdeel het tonijnmengsel er dan pas over vlak voor het serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 41-42

Lunchsalade met tonijn & parelcouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lunch­sa­la­de met to­nijn & pa­rel­cous­cous

1
1
  • 300 g parelcouscous

Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 komkommer

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes van 1 cm (brunoise).

3
3
  • 1 bosje radijs
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 rode ui

Snijd de radijsjes in kwarten en de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui fijn.

4
4
  • 340 g Princes tonijnmoot in zonnebloemolie
  • 100 g kappertjes

Laat de tonijn en kappertjes uitlekken, maar vang 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) op.

5
5
  • 4 el yoghurtmayonaise

Meng de kappertjes en het opgevangen kappertjesvocht door de tonijn samen met de yoghurtmayonaise.

6
6
  • 100 g fijngesneden ijsbergsla

Meng de parelcouscous, komkommer, radijs, bleekselderij, ui en sla in een grote schaal. Verdeel de tonijn erover.

bewaartip:

Deze lunchsalade leent zich ook goed om mee te nemen als lunch naar school of werk. Verdeel het tonijnmengsel er dan pas over vlak voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.