Rijstschotel met bloemkoolrijst, makreel en een gekookt eitje

Kedgeree komt oorspronkelijk uit India. Dit rijstgerecht wordt vaak met makreel gegeten en staat zo op tafel.

560 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de gele rijst toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg de helft samen met de bouillontablet en het water toe aan de hapjespan. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwtjes en bloemkoolrijst toe en verwarm 4 min. mee.

  2. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten. Laat de makreelfilets uitlekken. Halveer de cherrytomaten en meng door de rijstschotel. Verdeel de schotel over een schaal en verdeel de makreel, eiparten en de rest van de peterselie erover.

  • combinatietip Lekker met Griekse yoghurt.

Rijstschotel met bloemkoolrijst, makreel en een gekookt eitje

Kedgeree komt oorspronkelijk uit India. Dit rijstgerecht wordt vaak met makreel gegeten en staat zo op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig