Spicy sushisalade in a jar
Zomer = salade! Dus zelfs sushi toveren we om tot een goedgevulde salade.

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g sushirijst
- 340 ml water
- ½ tl zout
- 65 ml rijstazijn
- 160 g Fish Tales albacore tonijn in olijfolie
- 1 el Go-Tan smoked sriracha hot chili saus
- 75 g peen julienne
- 1 eetrijpe avocado
- ½ komkommer
- 10 g Saitaku nori snack
- 75 g Saitaku ingelegde gember
- 100 g koelverse sojabonen
- 1 el zwart sesamzaad
Keukenspullen
- 4 afsluitbare glazen potten
Advertentie
Bereiden
- Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. in koud water weken. Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan koken op zo laag mogelijk vuur. Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Laat de tonijn uitlekken en meng met de sriracha. Meng de rest van de rijstazijn door de peen julienne. Snijd de avocado in blokjes van 0.5 cm. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 0.5 cm. Knip de nori in de breedte in zo dun mogelijke reepjes.
- Verdeel ⅓ van de rijst over de bodem van de potjes. Verdeel daar achtereenvolgens de helft van de nori, alle wortel, alle komkommer en de helft van de gember over. Dek af met de helft van de overgebleven rijst. Verdeel hier de rest van de nori, alle tonijn, alle avocado en alle sojabonen over. Verdeel de rest van de gember erover en dek af met de rest van de rijst. Bestrooi met het sesamzaad. Bewaar afgesloten in de koelkast.
serveertip:
Lekker met rice crackers (zakje 112 g, We Want Senbei).

Spicy sushisalade in a jar
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 520 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Spicy sushisalade in a jar
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spicy sushisalade in a jar
- 200 g sushirijst
Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 30 min. in koud water weken.
- 340 ml water
- ½ tl zout
Laat de rijst goed uitlekken en breng met het water en het zout aan de kook. Laat 10 min. met de deksel op de pan koken op zo laag mogelijk vuur.
- 50 ml rijstazijn
Doe de rijst in een wijde lage schaal en roer er de rijstazijn door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- 160 g Fish Tales albacore tonijn in olijfolie
- 1 el Go-Tan smoked sriracha hot chili saus
- 15 ml rijstazijn
- 75 g peen julienne
- 1 eetrijpe avocado
Laat de tonijn uitlekken en meng met de sriracha. Meng de rest van de rijstazijn door de peen julienne. Snijd de avocado in blokjes van 0.5 cm.
- ½ komkommer
Schil de komkommer, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 0.5 cm.
- 10 g Saitaku nori snack
Knip de nori in de breedte in zo dun mogelijke reepjes.
Verdeel ⅓ van de rijst over de bodem van de potjes.
- 75 g Saitaku ingelegde gember
Verdeel daar achtereenvolgens de helft van de nori, alle wortel, alle komkommer en de helft van de gember over.
- 100 g koelverse sojabonen
Dek af met de helft van de overgebleven rijst. Verdeel hier de rest van de nori, alle tonijn, alle avocado en alle sojabonen over.
- 1 el zwart sesamzaad
serveertip:
Lekker met rice crackers (zakje 112 g, We Want Senbei).