Noten-rozijnenbrood

Snel ontbijt? Bak dit notenbrood in het weekend en je kunt er de hele week van eten!

400 kcal

10 min. bereiden, 50 min. oventijd, 1 uur wachten

4.2/5

(11)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakeblik (ca. 30 cm)

  • satéprikker


Mei 2018 - Mei 2018

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten, neem van het vuur en laat iets afkoelen. Vet het cakeblik in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.

  2. Doe het meel, zout, de bakpoeder en haverzemelen in een ruime kom en roer door. Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door de yoghurt. Meng dit al roerend door het droge mengsel. Spatel de pistachenoten, rozijnen, walnoten en hazelnoten erdoor. Schep in het cakeblik en bestrooi de bovenkant met de pompoenpitten. Druk licht aan.

  3. Bak ca. 50 min. onder het midden van de oven. Controleer na 45 min. met een satéprikker of het brood gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat het brood 30 min. afkoelen op een rooster. Neem het brood uit de vorm en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

  • bewaartipSnijd in plakken en bewaar in de vriezer.
  • serveertipLekker met gezouten boter (Le Galle) en/of oude kaas.

Wat vond je van dit recept?

Noten-rozijnenbrood

Snel ontbijt? Bak dit notenbrood in het weekend en je kunt er de hele week van eten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig