Trak­ta­tie van ap­pels in mon­ster­vorm

Griezellig lekker en griezellig leuk als traktatie op school!

 • tussendoortje
 • 8 stuks
  • 10 min. bereiden
(5) waardeer
tussendoortje Griezellig lekker en griezellig leuk als traktatie op school! 8 stuks
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • appelboor

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Was de appels. Zet de appelboor midden op de ongeschilde appels, over het steeltje heen, en steek door de appels heen. Snijd de appels in kwarten. Verwijder het kroontje van de aardbeien. Snijd de aardbeien in de lengte in dunne plakjes. Dit worden de tongen.
 2. Neem een kwart appel. Leg de appel op de snijkant. Snijd aan de kant met de schil het middelste stuk er voorzichtig uit, zonder door de appel heen te snijden. Er ontstaat nu een grote open mond. Herhaal met de rest van de appelkwarten.
 3. Besmeer de binnenkant van de mond met 1 tl pindakaas. Leg een plakje aardbei op de pindakaas als tong. Steek de rice krispies in de pindakaas als tanden. Besmeer 2 rozijntjes met een beetje pindakaas en plak ze als oogjes op de appel. Maak ook een paar monsters met maar 1 oog. Monsterlijk lekker!

Advertentie

Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Traktatie van appels in monstervorm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Trak­ta­tie van ap­pels in mon­ster­vorm

1
1
 • 2 granny smith appels

Was de appels. Zet de appelboor midden op de ongeschilde appels, over het steeltje heen, en steek door de appels heen.

2
2
 • 2 aardbeien

Snijd de appels in kwarten. Verwijder het kroontje van de aardbeien. Snijd de aardbeien in de lengte in dunne plakjes. Dit worden de tongen.

3
3

Neem een kwart appel. Leg de appel op de snijkant. Snijd aan de kant met de schil het middelste stuk er voorzichtig uit, zonder door de appel heen te snijden.

4
4

Er ontstaat nu een grote open mond. Herhaal met de rest van de appelkwarten.

5
5
 • 8 tl pindakaas

Besmeer de binnenkant van de mond met 1 tl pindakaas. Leg een plakje aardbei op de pindakaas als tong.

6
6
 • 2 el Kel­logg's Ri­ce kri­spies

Steek de rice krispies in de pindakaas als tanden.

7
7
 • 16 rozijnen

Besmeer 2 rozijntjes met een beetje pindakaas en plak ze als oogjes op de appel. Maak ook een paar monsters met maar 1 oog. Monsterlijk lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.