Schenk de cold brew koffie in een ijslokjesvorm en zet 2 uur in de vriezer tot het bevroren is.
Breng de Irish cream tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Verwarm de cocktailglazen met heet water.
Verdeel telkens 4 koffie-ijsblokjes over de glazen en schenk de Irish cream erover.
Bestrooi vlak voor het serveren met het zeezout. De koffie-ijsblokjes zullen langzaam smelten en steeds meer smaak afgeven.
Salted Irish cream & coffee-cocktail
Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.
- algemeenKijk voor het recept van de cold brew coffee elders op de site.
- algemeenVervang een paar koffie-ijsblokjes door gewone ijsblokjes als je de cocktail te sterk vindt.
Gerelateerde recepten
Salted Irish cream & coffee-cocktail
Echt waar: sterke, koude koffie is een prima basis voor een zomerse cocktail.

4 porties
165 kcal
5 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Schenk de cold brew koffie in een ijslokjesvorm en zet 2 uur in de vriezer tot het bevroren is.
Breng de Irish cream tegen de kook aan en zet het vuur direct uit. Verwarm de cocktailglazen met heet water.
Verdeel telkens 4 koffie-ijsblokjes over de glazen en schenk de Irish cream erover.
Bestrooi vlak voor het serveren met het zeezout. De koffie-ijsblokjes zullen langzaam smelten en steeds meer smaak afgeven.
algemeen:Kijk voor het recept van de cold brew coffee elders op de site.
algemeen:Vervang een paar koffie-ijsblokjes door gewone ijsblokjes als je de cocktail te sterk vindt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
240 ml sterke koffie of espresso
200 ml Irish cream
¼ tl Maldon zeezout
Dit heb je nodig
ijsblokjesvorm
cocktailglazen