Irish-koffiegranita met slagroom en mokkaboontjes
Irish-koffiegranita met slagroom en mokkaboontjes

Irish-koffiegranita met slagroom en mokkaboontjes

Het diner op een originele manier afsluiten? Serveer eens deze granita in plaats van een kopje koffie.

5 min. bereiden
5 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

lichtbruine basterdsuiker

500 ml

vers gezette sterke koffie

100 ml

Irish whiskey

125 ml

slagroom

25 g

mokkaboontjes

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak

  • cocktailglazen

Het diner op een originele manier afsluiten? Serveer eens deze granita in plaats van een kopje koffie.

Aan de slag

1

Los de suiker al roerend op in de vers gezette koffie. Voeg de whiskey toe, roer door en schenk in een diepvriesbak. Laat in 30 min. afkoelen. Zet de bak ca. 4.5 uur in de vriezer. Roer vanaf 2 uur elk halfuur los met een vork.

2

Klop de slagroom lobbig. Verdeel de koffiegranita over de cocktailglazen en schep de slagroom erop. Garneer met de mokkaboontjes.

tip

bereidingstipWil je de smaak van de Tanzania koffiebonen het beste tot z'n recht laten komen? Maal dan eerst de bonen en zet dan de koffie met een koffiezetapparaat of cafetière.

Irish-koffiegranita met slagroom

Instructievideo - 00:33 min.