Couscoussalade met gegrilde groenten
Couscoussalade met gegrilde groenten

Couscoussalade met gegrilde groenten

Lekker bij de barbecue naast je favoriete spies. Onze favoriet? Combineer 'm met opgerolde chipolata.

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

kraanwater

250 g

couscous

1 tl

zout

2 tl

gerookte-paprikapoeder zoet

1 tl

gemalen komijn

180 g

gegrilde artisjok in olie

190 g

Sacla gegrilde courgette in pot

310 g

rode en gele gegrilde-paprikareepjes in pot

1

citroen

15 g

verse munt

7½ g

platte peterselie

Lekker bij de barbecue naast je favoriete spies. Onze favoriet? Combineer 'm met opgerolde chipolata.

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook. Doe de couscous in een schaal, samen met het zout, de gerookte-paprikapoeder en de gemalen komijn. Schenk het kokende water erover, roer een keer door en laat 10 min. staan.

2

Schep de gegrilde artisjokken met olie en al door de couscous. Laat de gegrilde courgettes uitlekken en snijd in stukjes. Voeg ook toe. Laat de gegrilde-paprikareepjes uitlekken, maar vang het vocht op. Voeg de paprika toe aan de couscous en schep om.

3

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven de couscoussalade en pers de vrucht erboven uit. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd ze samen met de takjes peterselie fijn. Voeg toe aan de salade en schep om. Voeg eventueel wat uitlekvocht van de paprikareepjes toe aan de salade voor extra smeuïgheid en smaak.

tip

bewaartipDe salade is zowel lauw als koud lekker. Je kunt ’m een dag van tevoren bereiden en meenemen in een goed afsluitbare plastic bak.