Havermoutbites
Havermoutbites

Havermoutbites

Voor de lekkerste bites ga je zelf de keuken in. O la la wat lekker!

15 min. bereiden
1 uur 40 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

1

citroen

3 el

kokosolie

150 g

havermout

90 g

geroosterde amandelen

100 g

amandelpasta

4 el

aardbeienconfiture

20 g

saladepittenmix

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • rechthoekige bakvorm (15 x 20 cm)

Voor de lekkerste bites ga je zelf de keuken in. O la la wat lekker!

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon. Smelt de kokosolie en rasp de gele schil van de citroen. Doe de kokosolie, het citroenrasp, de havermout, 5/6 van de amandelen, de amandelpasta en een snufje zout in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel.

2

Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Verdeel de aardbeienconfiture erover en laat ca. 1½ uur opstijven in de vriezer.

3

Hak de rest van de amandelen fijn en verdeel samen met de pittenmix over het mengsel. Snijd in blokjes, laat 10 min. staan en serveer.

tip

bewaartipJe kunt de bites 1 dag bewaren in de koelkast of ze direct na het bereiden invriezen (max. 3 maanden).