Broodje geraspte bietjes met mierikswortelmayonaise

Biet op brood? Ja, lekker! Met rookkaas en pittige mierikswortel.

395 kcal

15 min. bereiden, 10 min. oventijd

4.9/5

(7)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 biologische rozenbroodjes

    biologische rozenbroodjes

  • 4 plakken rookkaas 45+

    rookkaas 45+

  • 400 gram koelverse geraspte bietjes

    koelverse geraspte bietjes

  • 1 eetlepel olijfolie mild

    olijfolie mild

  • 3 eetlepel mayonaise

    mayonaise

  • 1 eetlepel mierikswortel

    mierikswortel

  • 1 theelepel kraanwater

    kraanwater

  • 35 gram veldsla

    veldsla

2018 week 25-28 - 2018 week 25-28

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broodjes overdwars open en beleg de onderste helften met de plakken kaas. Meng de bietjes met de olijfolie, peper en eventueel zout en verdeel over de kaas. Bak de belegde broodjes en de onbelegde bovenste helften 8-10 min. in het midden van de oven.

  2. Meng ondertussen de mayonaise, mierikswortel en het water tot een dressing. Neem de broodjes uit de oven. Verdeel de veldsla over de bietjes, besprenkel met de mieriksworteldressing en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Serveer direct.

Wat vond je van dit recept?

Broodje geraspte bietjes met mierikswortelmayonaise

Biet op brood? Ja, lekker! Met rookkaas en pittige mierikswortel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig